Een luchtfoto van de nieuwbouwplek aan de Enterse Achteresweg.
Volledig scherm
Een luchtfoto van de nieuwbouwplek aan de Enterse Achteresweg. © ErfGoed

Boer wil bouw villawijkje bij Enter verhinderen: ‘Gaat ten koste van m’n duurzaam veebedrijf’

DEN HAAG/ENTER - Rundveehouder Jos Kosters vindt dat de gemeente Wierden in strijd met haar eigen beleid een villawijkje vlak bij zijn boerderij in Enter mogelijk maakt. Dit wil hij verhinderen.

 1. Hoezo elke week de Kop van Jut? 5 redenen waarom het juist leuk is om ‘scheids’ te zijn

  Hoezo elke week de Kop van Jut? 5 redenen waarom het juist leuk is om ‘scheids’ te zijn

  EIBERGEN - Het is bij veel voetbalverenigingen in Twente en de Achterhoek elke week weer een opgave: genoeg scheidsrechters vinden voor de wedstrijden in het weekeinde. Het amateurvoetbal in Nederland komt structureel tussen de 1000 en 1500 arbiters tekort. De 14-jarige scheids Kay Meijer uit Eibergen snapt daar weinig van. Hij vindt een voetbalwedstrijd fluiten het mooiste dat er is en noemt vijf redenen waarom hij dat vindt.
 2. Hellendoornse klepperderk Wim Hofman (68) stopt na 10 jaar: ‘Het was een eer om de rol van dorpsomroeper te mogen vervullen’
  PREMIUM

  Hellen­doorn­se klepper­derk Wim Hofman (68) stopt na 10 jaar: ‘Het was een eer om de rol van dorpsomroe­per te mogen vervullen’

  HELLENDOORN - Wim Hofman (68) stopt na tien jaar als ‘Klepperderk’. Hij heeft de houten klepper vrijdagmiddag tijdens een korte plechtigheid op de Hofmansweide overgedragen aan z’n opvolger. De Hellendoorner voelde zich altijd zeer vereerd de rol van dorpsomroeper te mogen vervullen. „Op die momenten was ik van het dorp en voor het dorp.”

Reggestreek