Het café was drie dagen dicht om aanpassingen te verrichten
Volledig scherm
Het café was drie dagen dicht om aanpassingen te verrichten © Café Hansie

Café Hansie in Wierden wordt opnieuw café Bartje

WIERDEN - Café Hansie aan de Kerkstraat krijgt opnieuw de naam café ‘Bartje’, zoals de kroeg eerder ook heette. Zes jaar lang bestierde uitbater Hans Welling de taverne en besluit nu om een stapje terug te doen en meer tijd vrij te maken voor zijn gezin. 

„In eerste instantie heb ik de huur opgezegd en het café met inventaris te koop aangeboden”, vertelt Hans Welling. Een nieuwe eigenaar werd niet gevonden, maar wel twee nieuwe medewerkers. 

Oude naam

In hen zag Welling twee nieuwe bedrijfsleiders en kwam zo tot het idee om het café de ‘oude naam’ terug te geven: café Bartje. „Door de naamsverandering wil ik mezelf er minder publiekelijk aan linken. Het moet geen café Hansie zijn, waar Hansie zelf bijna nooit achter de tap staat”, legt hij uit. Voordat Welling uitbater werd had de kroeg ook de naam ‘Bartje’.

Menukaart

Het aanbod van de horecagelegenheid wordt bovendien uitgebreid. Café Hansie stond vooral bekend om de ‘hap aan de tap’ in het weekend, terwijl café Bartje straks een heuse menukaart heeft. „Er komt een kleine kaart, die ook doordeweeks kan worden gebruikt. Daarnaast een ruime keuze speciaal bieren met bijpassende hapjes en kleine gerechtjes”, aldus Welling. 

Vrijdag wordt café Bartje heropend.

Reggestreek