Prins Mathieu Krake was eerder al jeugdprins van de Enterse Boorköttels. Hij hanteert tevens de voorzittershamer van de carnavalsvereniging.
Volledig scherm
Prins Mathieu Krake was eerder al jeugdprins van de Enterse Boorköttels. Hij hanteert tevens de voorzittershamer van de carnavalsvereniging. © Reinier van Willigen

Carnavalsgedruis barst los in Wierden en Enter met prinsen Francois en Mathieu

WIERDEN/ENTER - Als burgemeester en wethouder in het Wierdense raadhuis vrijdagmiddag de gemeentesleutel hebben overgedragen, kan het carnaval in de dorpen Wierden en Enter losbarsten. De Tolmennekes en De Boorköttels dompelen zich tot dinsdag onder in het plaatselijke feestgedruis.

Dat gebeurt in Wierden onder aanvoering van prins Francois Kroes. Zijn motto luidt ‘Blief oezelf en let op ’n aander’. In Enter hanteert hanteert prins Mathieu Krake ‘Met ’n prinse as prins, heb ie altied ’n vol glas en nooit gin las’ als credo. 

Quote

Blief oezelf en let op ’n aander

Francois Kroes, prins de Tolmennekes uit Wierden

In Wierden begint het carnaval vrijdag om 20.00 uur in residentie Het Anker aan de Wilhelminastraat met een mega foute party voor de jeugd vanaf 12 jaar. Hieraan werken het dance-duo Feestnation en DJ Lars mee. Entree: 10 euro.

Bij Het Anker begint zaterdag om 13.00 uur een kleurrijke optocht, speciaal gericht op kinderen, die door het doprshart voert. Aansluitend volgt in de residentie de Tolwichtermiddag. Bij de Gangster Party  in Het Anker treden vanaf 20.00 uur de PPM Band en DJ Lars op. Entree: 11 euro.

Quote

Met ’n prinse as prins, heb ie altied ’n vol glas en nooit gin las

Mathieu Krake, prins de Boorköttels uit Enter

Op zondag is om 11.00 uur een carnavalsviering in de katholieke kerk aan de Stationsstaat. De maandag vangt om 11.00 uur aan met het seniorencarnaval. Ter afsluiting is vanaf 20.30 uur het Rosenmontagbal met DJ Lars.

De Boorköttels hebben zalencentrum De Kröl aan de Dorpsstraat als residentie. Hier wachten bijna alle festiviteiten: vrijdag kinder- (10.00u) en jeugdcarnaval (20.00u), zaterdag Proamenbal (19.30u), zondag receptie (16.00u) en maandag seniorenmiddag (14.00). Het Rosenmontagbal is bij café De Bakker aan de Dorpsstraat (22.00u).

Prins Francois Kroes, prinses Hoyce, adjudant Marcel Stam en diens hoflady Anouk van de Wierdense Tolmennekes.
Volledig scherm
Prins Francois Kroes, prinses Hoyce, adjudant Marcel Stam en diens hoflady Anouk van de Wierdense Tolmennekes. © De Tolmennekes

Reggestreek