Volledig scherm
Wim Bouwhuis (links) draagt eind 2016 de voorzittershamer van ijsclub de Noordpool na 38 jaar over aan Hans Heyda. © de Noordpool

Clubicoon Bouwhuis van Holtense ijsclub overleden

HOLTEN - Wim Bouwhuis die 38 jaar voorzitter was van de Holtense ijsclub de Noordpool, is afgelopen vrijdag op 80-jarige leeftijd overleden. Toen hij eind 2016 terugtrad als preses, werd hij benoemd tot erelid. Bouwhuis nam eind vorig jaar definitief afscheid van het bestuur.

Bouwhuis pakte de voorzittershamer in 1978 op. Hij ging als jongen al met zijn vader op stap om ijstochten af te leggen en hij werd nadien een fanatieke schaatser. Onder zijn leiding wist de Noordpool een fraaie accommodatie te realiseren, die gaandeweg steeds beter werd. Hij wist als voorzitter goed wat speelde binnen de clubgelederen, wat uitgevoerd moest worden en had hij goede contacten met de gemeente, de overige sportclubs en scholen. Bouwhuis gaf andere bestuurders ruimte initiatieven te ontplooien.

Bij het schoolschaatsen van de Noordpool reikte ht clubicoon steevast de bekers uit, onder meer aan de latere olympisch kampioen Mark Tuitert.  Bouwhuis richtte ook een fanclub voor Tuitert op.

De Holtenaar maakte jaren deel uit van de raad van toezicht bij de Rabobank Holten-Markelo. Bouwhuis leidde daarnaast het bestuur van kinderboerderij Dondertman. 

Zijn crematieplechtigheid heeft in besloten kring plaats.

Reggestreek