Volledig scherm
Eléon de Haas. © Emiel Muijderman

Cultuurmakelaar De Haas aan de slag in Wierden

WIERDEN - Cultuurmakelaar Eléon de Haas gaat de komende twee jaar in Wierden aan de slag. Door gebruik te maken van speciale subsidieregelingen die de provincie Overijssel en het rijk hanteren, kan de gemeente de Almeloër wekelijks voor een dagdeel inhuren.

De cultuurmakelaar vormt de verbindende factor tussen de diverse lokale organisaties die zich richten op kunst en cultuur. De Haas kan advies geven aan verenigingen en organisaties, hen stimuleren en ondersteunen bij het werven van subsidies en uitbreiding van hun kennis en de samenwerking verbeteren tussen de culturele aanbieders en bijvoorbeeld bedrijven uit Wierden.

Hoog in vaandel

Wierden stelt dat het met het aanstellen van de cultuurmakelaar laat zien dat de gemeente kunst en cultuur hoog in het vaandel heeft staan. ,,Iedereen moet in aanraking kunnen komen met cultuur, omdat het goed is voor je persoonlijke ontwikkeling’’, zegt wethouder Richard Kortenhoeven. ,,Maar geldt evenzeer voor de sociale samenhang in onze gemeente. Een cultuurmakelaar is de verbinder die we nodig hebben om dat te realiseren.’’ 

Reggestreek