Rikkert Harink
Volledig scherm
PREMIUM
© Rikkert Harink

De voetveer over de Regge verbindt buurtschappen met elkaar

ons dnaGemeentegrenzen in Twente zijn hooguit zichtbaar als langs een invalsweg een bord staat met ‘Welkom in’, gevolgd door de plaatsnaam. Langs paden is die duidelijkheid er vaak niet. Niet nodig ook. Want wat maakt het uit of dit voetveer over de Regge in Wierden, Rijssen-Holten, Notter of Zuna ligt en deze plaatsen en buurtschappen met elkaar verbindt of niet?

 1. Bezwaren tegen nieuwe cafetaria aan de Dorpsstraat in Enter
  PREMIUM

  Bezwaren tegen nieuwe cafetaria aan de Dorps­straat in Enter

  ENTER/ZWOLLE - Hij heeft vorig jaar een vergunning gekregen om een cafetaria te vestigen, naast zijn café Bolscher aan de Dorpsstraat in Enter. In het pand waar vroeger slagerij Lammertink zat en dat al geruime tijd leeg staat. Maar eigenaar Jan Goossen ziet zich gedwarsboomd door bezwaren van omwonenden, waaronder concurrenten als de buurman, van cafetaria ’t Zumpke, en de uitbater van Let’s Meat aan de Rijssenseweg. Hij wacht voorlopig af, tot zijn vergunning onherroepelijk is geworden.
 2. Nog nooit zo weinig publiek bij Hellendoorn Rally, sneer naar Veiligheidsregio Twente: ‘Nog steeds belachelijk’
  PREMIUM

  Nog nooit zo weinig publiek bij Hellen­doorn Rally, sneer naar Veilig­heids­re­gio Twente: ‘Nog steeds belache­lijk’

  HELLENDOORN - Het was een zegen voor de rallyrijders dat ‘Hellendoorn’ door kon gaan. Maar ‘het grootste rallyevenement van Nederland’ telde slechts 8300 officiële toeschouwers, waar deze keer 8500 was toegestaan. Het was rustig langs de klassementsproeven. „Die voorwaarde vinden we nog steeds belachelijk, dat heb ik de burgemeester zaterdag nog een keer gezegd”, vertelt voorzitter Theo Engels.

Reggestreek