Volledig scherm
PREMIUM
De voorgangers Helene Westerik (rechts) en Nicoline Swen geven een voorstelling tijdens de viering van de Vrijzinnigen Aan de Regge. © Frans Nikkels

De Vrijzinnigen Aan de Regge bewandelen hun eigen pad

RIJSSEN / NIJVERDAL - Een kleine geloofsgemeenschap kwam afgelopen zondag samen in de Henricuskapel in Rijssen. De Vrijzinnigen Aan de Regge bundelen vanwege de vergrijzing steeds vaker de krachten met afdelingen in de regio.

De glas-in-loodramen met de beeltenis van Maria verwijzen naar de katholieke kerk. Er worden kaarsen aangestoken, voorgangers leiden de viering: elementen van een kerkdienst, maar dat is het niet, volgens de Vrijzinnigen aan de Regge. Een ‘geloofsgemeenschap’ zijn ze wel, maar dan in de allerbreedste zin van het woord. Er is ruimte voor opvattingen van binnen en buiten de Bijbel. Kerkelijke dogma’s of absolute waarheden hebben de vrijzinnigen niet.

  1. Rijssens familiebedrijf Koedijk Mode gelooft in kracht fysieke winkel: ‘Kleding moet je zien en voelen’
    PREMIUM

    Rijssens familiebe­drijf Koedijk Mode gelooft in kracht fysieke winkel: ‘Kleding moet je zien en voelen’

    RIJSSEN - Bedrijven in de Reggestreek in handen van lokale ondernemers die vaak generaties lang aan het roer staan van hun zaak. Toen Ingrid en Lucien Brinks besloten Koedijk Mode voort te zetten, was dat een sprong in het diepe. Ze hadden wel affiniteit met mode, maar geen ervaring op de winkelvloer. Nu, dertig jaar later, zijn ze meer dan ooit aanwezig en geloven ze steeds meer in de kracht van de fysieke winkel.

Reggestreek