Volledig scherm
De Avondwandelvierdaagse Nijverdal onder droge omstandigheden vorig jaar. © Emiel Muijderman

Donder en bliksem steken een stokje voor Wandelvierdaagse Nijverdal

NIJVERDAL - De avondwandelvierdaagse die vanavond in Nijverdal zou vertrekken is vanavond niet doorgegaan. Vierduizend mensen kregen het bericht dat het weer de spelbreker was. Een medaille krijgen de uitlopers desondanks. Organisator Dinant Strokap is blij dat ze de beslissing hebben genomen. ,,Je wilt geen ongelukken op je geweten hebben.”

,,We laten ons vaak de kop gek maken door dat Buienradar” zegt hij in een reactie over de afgelasting. ,,In eerste instantie was ik wel wat teleurgesteld, maar nu, achteraf ben ik toch blij dat we de beslissing hebben genomen. We weten inmiddels van donder en bliksem uit andere delen van het land. Er zijn zelfs militairen in opleiding gewond geraakt.”

Verstandig

Vooral de grootte van de groep speelde mee bij de beslissing. ,,Je praat wel over vierduizend man die op pad zijn. Als het dan begint te onweren, dan kun je nergens naar toe. Het kan goed aflopen, maar voor hetzelfde geld gebeurt er wel wat, en dat wil je niet op je geweten hebben. Ik denk dat we een verstandige beslissing hebben genomen.”

Voor de tocht van donderdagavond maakt hij zich minder zorgen. ,,Voor zover we nu weten zit daar geen onweer bij. Kijk, een  buitje regen maakt niet uit, daar kun je je wel op kleden, maar onweer,  dan wordt het gevaarlijk.”

Stoet

De intocht van de wandelvierdaagse is vrijdagavond. Lopers van de vijf, tien en vijftien kilometer komen dan een kilometerslange stoet terug op het evenemententerrein in Nijverdal, waar ook de start is. 

Het einde van de vierdaagse wordt opgesierd met muziek en allerlei kraampjes. En natuurljk wacht daar voor de dappere doorstappers en volhouders: de felbegeerde medaille.

Reggestreek