Volledig scherm
Al 60 jaar zijn Jan en Anny Zandink erg gelukkig met elkaar © Frans Nikkels

Echtpaar Zandink uit Wierden is 60 jaar getrouwd: ‘Blijven ademen en elkaar in de waarde laten’

WIERDEN - Het was precies 60 jaar geleden dat ze elkaar het ja-woord gaven. Anny (87) en Jan (89) Zandink-Ros uit de Passage vierden dinsdag hun diamanten huwelijk. 

„Als je maar blijft ademen en daarnaast elkaar in de waarde laat.” Dat is volgens Jan Zandink de kern van een goed huwelijk. 

In september 1957 zag hij zijn droomvrouw fietsen op de weg tussen Wierden en Rijssen. Hij trok de stoute schoenen aan en liet haar stoppen om vervolgens te vragen of de twee jaar jongere Anny met hem meewilde naar de Rijssense Licht Tentoonstelling (Rijlito). „Dat was wel spannend, maar gelukkig zei ze ja.”

Snel getrouwd

Die ontmoeting pakte goed uit: Anderhalf jaar later trouwde het stel. Wat voor Anny betekende dat ze haar baan als gezinsverzorgster bij de Nederlandse Spoorwegen neerlegde en zich ging bezighouden met het huishouden en de twee kinderen die ze kregen. 

‘Je bent in de wereld om elkaar te helpen’

Dat in tegenstelling tot haar man die tot op de dag van vandaag druk is met het invullen van de belasting voor bekenden. „Wij zijn beide nog gezond en hebben de gedachten nog goed op een rij. Je bent in de wereld om elkaar te helpen”, vindt Anny. 

Reggestreek