Volledig scherm
In Wierden komen extra openbare laadpalen © ANP

Eigenaar elektrische auto kan laadpaal aanvragen in Wierden

WIERDEN - Inwoners met een elektrische auto, die geen mogelijkheid hebben om op het eigen erf hun auto op te laden, kunnen nu kosteloos een laadpaal aanvragen.

Het beperkte aantal openbare laadpalen in Wierden wordt binnenkort aangevuld. Met de toename van het aantal elektrische auto’s zijn meer laadpunten noodzakelijk, meent de gemeente. Inwoners met een elektrische auto kunnen via www.openbaarladen.nl kosteloos een aanvraag voor een laadpaal indienen. 

Als een verzoek wordt goedgekeurd wordt de paal binnen een straal van 250 meter van het woonadres geplaatst. 

  1. Is monteur H. uit Almelo het brein achter mega-hennepkwekerij?

    Is monteur H. uit Almelo het brein achter me­ga-hennepkwe­ke­rij?

    ALMELO/NIJVERDAL - Hij is niet bepaald een spraakwaterval. Soms is Ramon H. zelfs wat moeilijk te verstaan als hij op verzoek van de rechtbank, de officier van justitie tekst en uitleg geeft. Maar volgens het Openbaar Ministerie is de 41-jarige H. het brein achter de mega-hennepkwekerij die enkele jaren geleden in het pand van de voormalige Rabobank in Nijverdal werd aangetroffen. En daarvoor moet hij bloeden: justitie wil de Almeloër een half jaar achter de tralies. Het Openbaar Ministerie wil ook dat H. de criminele winst van 4,9 miljoen afstaat.

Reggestreek