“Feest van herkenning” bij Wierdense brommer expositie

VIDEOWIERDEN - Oude tijden herleven in expositieruimte de Van Buurenstee in Wierden. Daar stelt de Historische Kring Wierden (HKW) namelijk een collectie oude brommers ten toon die voor veel mensen erg herkenbaar zullen zijn als boegbeeld van de jaren zestig.

De expositie genaamd 'Brommen door de jaren zestig' leverde alleen in de eerste twee weken al ruim 150 bezoekers op. De tentoonstelling 'Brommen door de jaren zestig' bestaat uit twee thema's: brommers kiek'n en het nieuws uit de jaren zestig. 

De brommers

De nog als nieuw ogende brommers worden in combinatie met andere voorwerpen uit die periode zoals: een jukebox, platenspeler en koffiemolen tentoongesteld in de speciaal ingerichte ruimte. „Als wij hier een expositie neerzetten met alleen brommers, trekken we alleen maar mensen aan met een voorliefde hiervoor. Op deze manier trekken we het veel breder en interesseert het ook mensen die benieuwd zijn naar voorwerpen die ze nog herkennen uit die tijd, Het is het feest van de herkenning” laat expositiehouder Kees Kroon weten.  

Volledig scherm
Theo Pigge poseert bij de expositie in Wierden naast een van de brommers © Lars Smook

Reggestreek