Volledig scherm
Wethouder Rosalien Slagers spelt Enternaar Bertus Brunnekreef de vrijwilligersspeld van de gemeente Wierden op. © Bert Kamp

Enternaar Brunnekreef (66) krijgt vrijwilligersspeld

ENTER - Bertus Brunnekreef (66) werd zaterdagochtend verrast met een bijzonder verjaardagscadeau. In zijn woning (Daalakkers) werd de Enternaar onderscheiden met de vrijwilligersspeld van de gemeente Wierden.

De versierselen werden hem opgespeld door wethouder Rosalien Slagers. Hij kreeg de onderscheiding voor z'n grote verdiensten voor de lokale en regionale wielersport.

Amateurrenner

Brunnekreef nam vanaf zijn veertiende deel aan wielerwedstrijden. Hij was geen onverdienstelijke amateurrenner, maar zijn echte talenten kwamen naar boven in zijn rol als materiaalverzorger, begeleider van jong talent en later als ploegleider bij de wielerclubs OWC (Oldenzaal) en CC'75 (Nijverdal). 

  1. Forse waardedaling Turkse Lira ook voelbaar in Twente
    PREMIUM

    Forse waardeda­ling Turkse Lira ook voelbaar in Twente

    ENSCHEDE - De forse waardedaling van de Turkse lira wordt, zij het beperkt, ook merkbaar in Twente. Zo koopt de Turks/Twentse supermarkteigenaar goedkoper Turks groente en fruit in en wordt textiel uit Turkije interessanter om te importeren. Er is ook een keerzijde, Twentse bedrijven die hun producten naar Turkije exporteren, lopen het risico klanten te verliezen omdat die het Nederlandse product niet meer kunnen betalen.

Reggestreek