Volledig scherm
‘Kleurrijk Enter’ was het thema bij de Enterse Dagen van 2016. © Emiel Muijderman

Enternaren kiezen zelf thema Enterse Dagen

ENTER - Inwoners van Enter kunnen donderdagavond zelf het thema kiezen voor de twaalfde editie van de Enterse Dagen, die voor volgend jaar op de rol staan. Ze hoeven daarvoor alleen maar aanwezig te zijn op een bijeenkomst die om 20.00 uur begint bij café-zalencentrum De Kröl aan de Dorpsstraat-Zuid.

Er zijn door het bestuur en PR-commissie van het vierjaarlijkse dorpsfeest vier buurten uitverkoren die donderdag in een zogenaamde pitch vanaf 20.45 uur hun eigen onderwerp presenteren aan de aanwezigen. Dat Enterbrook (Rien Mol) met ‘Enter our story’, Erve Borgerinck (Ina Schrooten) met ‘Enter doet een boekje open’, Erve Hagemans (Martin Wekdam en Madelon Averdijk) met ‘Dwars door de tijd’ en buurtvereniging ZOZ (Nicole Freriksen-ter Horst en Bjorn Klein Gunnewiek) met ‘Enter op z’n kop’. De lokale dialectband Neet Zuuver die al meerdere malen aantrad bij de Enterse Dagen, verzorgt de muzikale intermezzo’s.

De vier geselecteerde buurten verschenen de afgelopen maanden ook al op de sociale media met speciale filmpjes waarin ze uitlegden wat hun eigen thema precies inhield. Het is donderdag voor het eerst dat Enternaren zelf het onderwerp mogen kiezen voor de komende Enterse Dagen. Ze ontvangen na de presentatie in De Kröl een stembiljet waarop ze hun voorkeur kunnen aangeven. De organisatoren verwachten dat donderdag rond 22.00 uur het nieuwe thema bekend gemaakt kan worden. In 2016 was ‘Kleurrijk Enter’ het thema.

Reggestreek