Volledig scherm
Excelsior’31 kreeg zaterdag een oorkonde van de Scheidsrechtersverenging Nijverdal en Omstreken, omdat het arbiters het beste ontvangt en begeleidt. © Excelsior’31

Excelsior’31 in Rijssen ontvangt en begeleidt scheidsrechters in regio het best

RIJSSEN/NIJVERDAL - De Rijssense voetbalclub Excelsior’31 heeft de jaarlijkse enquête gewonnen van de Scheidsrechtersvereniging Nijverdal en Omstreken (SNO). Dit betekent dat de rood-witten het afgelopen seizoen 2017/’18 arbiters het beste ontvingen en begeleiden bij wedstrijden.

Er wordt door bij de SNO aangesloten scheidsrechters die zowel senioren- als jeugdduels floten, naar diverse onderdelen gekeken. Daarbij viel te denken aan hun ontvangst, de accommodatie, de begeleiding voor, tijdens en na de wedstrijd en hoe na afloop in de bestuurskamer al dan niet werd gereageerd op hun beslissingen.

Bij jeugd goed geregeld

Er dongen 42 verenigingen uit de de gemeenten Rijssen-Holten, Hellendoorn, Hardenberg en hun omgeving mee naar de hoofdprijs van de SNO-enquête. Excelsior’31 kwam als winnaar uit de bus. ,,Vaak zie je bij clubs dat het bij het eerste en tweede elftal van de senioren wel goed geregeld is, maar dat de elftallen daaronder niet voldoende aandacht krijgen’’, gaf SNO-bestuurder André Meulenkamp aan. ,,Vooral bij de jeugd van Excelsior’31 is het enorm goed geregeld voor wat betreft de scheidsrechters. De club is een voorbeeld voor de regio.”

Spelregelavond

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Excelsior’31 reikten André Meulenkamp en Maikel van Munster van de SNO zaterdagmiddag een oorkonde uit aan de club. Die werd namens Excelsior’31 in ontvangst genomen door Jan Beltman, die de scheidsrechters begeleidt bij wedstrijden die het eerste elftal van Excelsior’31 thuisspeelt. Naast de oorkonde kreegt de vereniging een spelregelavond aangeboden voor de jeugdleden. Die zal worden georganiseerd door de technische commissie van de SNO. 

Reggestreek