Volledig scherm
PREMIUM
© RTV Reggestreek

Financiële steun voor nieuwe
omroep RTV Reggestreek onzeker

NIJVERDAL - Het college van de gemeente Hof van Twente heeft een bom gelegd onder RTV Reggestreek, de streekomroep in oprichting voor West-Twente. Het college besloot dinsdag het besluit over het subsidiëren van RTV Reggestreek met een jaar uit te stellen, omdat in de plannen voor de streekomroep nog te veel onduidelijkheden zitten. Om deze reden besloten burgemeester en wethouders van de gemeente Rijssen-Holten nog geen besluit te nemen’ zonder daarbij aan te geven wanneer dat dan wel gebeurt.

Over de brug

De colleges van Hellendoorn en Wierden besloten eerder dat ze de nieuwe streekomroep de komende twee jaar financieel ondersteunen, maar wel op de uitdrukkelijke voorwaarde dat alle vier de betrokken gemeenten dan met geld over de brug komen. De Hellendoornse wethouder Anja van den Dolder erkende dinsdagavond in de vergadering van de commissie Samenlevingszaken dat dit nu (nog) niet het geval is, maar wil hierop verder inhoudelijk niet reageren. 

  1. Felle wind zorgt in Hellendoorn voor problemen met brandende berg afvalhout

    Felle wind zorgt in Hellen­doorn voor problemen met brandende berg afvalhout

    HELLENDOORN - Het Hellendoornse brandweerkorps werd dinsdagavond om 18.30 uur opgeroepen om een brand bij een bedrijf danwel een boerderij aan de Marsdijk in het Hellendoornse buitengebied te blussen. Ter plekke aangekomen bleek de locatie niet juist, het ging uiteindelijk een vuurtje bij Wemekamp Houtbouw aan de Zuidelijke Kanaaldijk. Daar was een grote berg afvalhout in de fik gestoken, maar dat liep enigszins uit de hand door de felle wind.

Reggestreek