Volledig scherm
Het hoofdlijnenakkoord voor de fusie van RV en RKSV tot SV Rijssen werd toepasselijk getekend op de middenstip van Rijssen Vooruit. © gemeente Rijssen-Holten

Fusieclub SV Rijssen nu echt een feit

RIJSSEN - De nieuwe voetbalclub SV Rijssen, ontstaan uit een fusie tussen Rijssen Vooruit en RKSV, is echt een feit. De betrokken partijen hebben vorige week een hoofdlijnenakkoord gesloten. Dat regelt de beoogde uitbreiding en de  investering in het bestaande sportpark De Koele aan de Elsmaten, dat in gebruik was bij RKSV. Verder ligt er nu ook een ondertekende explotatie-overeenkomst voor woningbouw op het voormalige RV-complex aan de Wierdensestraat. Die wordt uitgevoerd door Ter Steege Vastgoed uit Rijssen.

De handtekeningen werden afgelopen donderdagavond gezet op een toepasselijke plek, de middenstip van het RV-veld. Dit gebeurde door vertegenwoordigers van SV Rijssen, Ter Steege Vastgoed, De Sportraad Rijssen-Holten en de gemeente Rijssen-Holten. Dezelfde avond stonden ook de ledenvergaderingen van RV en RKSV op de agenda, waarin beide clubs zich officieel hebben opgeheven. Vanaf nu wordt er alleen nog gesproken over SV Rijssen, gaven de bestuurders van de nieuwe vereniging aan.

,,Dit is een mooie stap in een voor Rijssen-Holten uniek proces”, vond verantwoordelijk sportwethouder Bert Tijhof. ,,Alle betrokken partijen hebben geknokt voor dit resultaat. Dat is een teamprestatie.”

  1. Wouter (23) uit Nijverdal leidt nieuwe studentenvereniging in Zwolle, die zich vooral richt op mbo’ers
    PREMIUM

    Wouter (23) uit Nijverdal leidt nieuwe studenten­ver­e­ni­ging in Zwolle, die zich vooral richt op mbo’ers

    NIJVERDAL/ZWOLLE - Studentenverenigingen genoeg in Zwolle, maar eentje die zich vooral richt op mbo’ers was er tot nu toe niet. Evenmin een club die mikt op studenten in de creatieve sector. Bij de nieuwe studentenvereniging COS komen die twee dingen samen. Nijverdaller Wouter Wolfkamp (23), oud-student van de creatieve vakschool Cibap, is voorzitter van de kersverse club.

Reggestreek