Volledig scherm
Genieten van de volle maan in de Nijverdalse natuur. © Marieke Amelink

Genieten van volle maan op Heuvelrug bij Nijverdal

NIJVERDAL - Het spreekwoord luidt ‘Als de maan vol is, schijnt ze overal’. Dat gold dinsdagavond natuurlijk ook voor Nijverdal. ,,Een volle maan is prachtig om te zien, te beleven en van te genieten’’, zei Hanneke Elbertsen van het Buitencentrum. ,,Een wandeling in het maanlicht door het bos vergeten de mensen niet snel.”

Daarom hielden de Sterrenwacht en Staatsbosbeheer een bijeenkomst in het Nijverdalse Buitencentrum aan de rand van de Sallandse Heuvelrug rond het fenomeen.

Volledig scherm
Zie, de maan schijnt door de bomen, ook in Nijverdal dinsdag. © Marieke Amelink

Deelnemers kregen leuke weetjes te horen over de maan, het heelal en het nachtelijk leven in het nationaal park. Daarna maakten ze ook nog met een boswachter een wandeling door de Sallandse bossen.

Tijdens deze tocht werd de nadruk gelegd op de mystieke sfeer van de natuur bij volle maan, zoals de silhouetten van de bomen en de struiken.

Volledig scherm
De volle maan bekijken op de Sallandse Heuvelrug. © Marieke Amelink
  1. Robben vertrekt als ridder, Tigchelaar komt naar Wierden als opvolger

    Robben vertrekt als ridder, Tigchelaar komt naar Wierden als opvolger

    WIERDEN - Het komt niet vaak op dezelfde dag voor dat de zittende burgemeester officieel afscheid neemt en zijn opvolger benoemd wordt door de Kroon. Maar het gebeurde gistermiddag in Wierden: daar werd na negen jaar Henk Robben feestelijk uitgezwaaid en vanuit Den Haag maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bekend dat Doret Tigchelaar uit het Gelderse Hattem vanaf 17 juni in zijn voetsporen treedt.

Reggestreek