Volledig scherm
In het nu nog landelijke Opbroek-Noord in Rijssen worden vanaf 2020 167 woningen gebouwd. © Ronald Vrugteman

Halve ton voor grond in Rijssense Het Opbroek

RIJSSEN - De gemeenteraad Rijssen-Holten wordt gevraagd een krediet van 48.000 euro beschikbaar te stellen voor de aankoop van grond in plan Het Opbroek, de nieuwbouwwijk tussen Rijssen en Enter. De betreffende grond is een perceel achter bouwkavels in Opbroek-Noord.

Onderdeel van dat gedeelte van het Opbroek is een beekzone die wordt doorgetrokken vanuit het Opbroek-Zuid. Het aan te kopen perceel ligt volledig in die beekzone en wordt na afronding van het plangebied openbare ruimte. De beekzone is nodig voor de waterhuishouding van het gebied en het openbaar groen in de wijk.

  1. Waarom hebben Twentse noabers eigenlijk een Burendag nodig?
    PREMIUM
    ons dna

    Waarom hebben Twentse noabers eigenlijk een Burendag nodig?

    Op zich geeft het te denken dat er iets als Burendag in het leven moest worden geroepen om de banden aan te halen met de mensen die gewoon al een flinke tijd naast, boven, tegenover of onder ons wonen, of elders in de straat. En al helemaal in Twente natuurlijk, waar noaberschap onze middelste naam is. Al valt niet te ontkennen dat ook in Twente de individualisering merkbaar is. Het leven speelt zich minder af op straat dan vroeger.

Reggestreek