Volledig scherm
Inge Hiddink (links) vertrekt als directeur bij ViaVie Welzijn in Rijssen-Holten. Benjamin Beerthuis is haar opvolger. © ViaVie Welzijn

Hiddink weg bij ViaVie Welzijn in Rijssen-Holten, Beerthuis wordt opvolger

RIJSSEN/HOLTEN -Directeur Inge Hiddink van ViaVie Welzijn vertrekt op 1 oktober bij ViaVie Welzijn, omdat ze dan met pensioen gaat. Ze was 27 jaar werkzaam bij deze brede welzijnsorganisatie in Rijssen-Holten en de voorgangers daarvan. Haar opvolger wordt Benjamin Beerthuis uit Gorssel. Hij begint op 1 september bij ViaVie Welzijn.

Hiddink was aanvankelijk welzijnswerker bij de stichting Sociaal Cultureel Werk in Holten. Na de gemeentelijke herindeling breidden de activiteiten van de organisatie zich ook uit naar Rijssen. ViaVie Welzijn ontstond in 2014 uit een fusie van Sociaal Cultureel Werk met de Stichting Welzijn Ouderen en peuterspeelzaal Roezemoes.

Breed scala

ViaVie Welzijn houdt zich bezig met een breed scala aan welzijnstaken, waaronder het verzorgen van activiteiten en diensten voor senioren, het vluchtelingenwerk en begeleiding bij de thuisadministratie en taalbegeleiding van laaggeletterden. Samen met andere partners - zoals de woningcorporaties, zorgorganisaties en de gemeente Rijssen-Holten - vormt ViaVie Welzijn ‘Buurtkracht’. Dit project stimuleert en ondersteunt initiatieven van buurtbewoners om de eigen leef- en woonomgeving zo aantrekkelijk mogelijk te maken en te houden.

Hiddinks opvolger Beerthuis was onder andere directeur-bestuurder van het buurtbeheerbedrijf Cambio in Deventer en als programmamanager bij de overkoepelende onderneming Circulus-Berkel uit de Stedendriehoek.

Reggestreek