‘In mei ken je Stationsplein
van Wierden echt niet terug’

WIERDEN - Er wordt druk gewerkt op en aan het Stationsplein in Wierden. Bouwbedrijf Nijhuis uit Rijssen realiseert er momenteel het tweede en derde appartementencomplex. „In mei ken je het Stationsplein echt niet terug”, zegt projectleider Jeroen Altena van Nijhuis.

Volledig scherm
Het tweede en derde appartementencomplex, respectievelijk Pleinzicht en Tolhuys, zijn in aanbouw aan het Stationsplein. © Lars Smook

De herinrichting van het totale Stationsplein bestaat uit twee fasen en heeft als doel de entree van het dorp vanaf het spoor te verbeteren. Daartoe is ook de Spoorstraat verlegd waardoor een plein ontstaat. De drie appartementencomplexen, waarvan er één klaar is, zijn ontworpen door IAA Architecten. De totale aanneemsom is ruim 4 miljoen euro.

De eerste fase werd eind vorig jaar afgerond met de realisering van het appartementengebouw De Schakel dat 30 appartementen bevat, waarvan Reggewoon, ontstaan door de fusie van de woningcorporaties in de gemeente Hellendoorn en Wierden, er 18 heeft gekocht om te verhuren. De overige 12 appartementen zijn verkocht aan particulieren. Ook is reeds een deel van de commerciële ruimte van 1.000 vierkante meter op de begane grond van De Schakel verkocht aan Nijwald, dat technisch personeel bemiddelt, en aan ICT-adviseur InventIT.

„We zijn nu bezig met de bouw van de twee resterende appartementengebouwen Pleinzicht en Tolhuys. Daarin komen respectievelijk 15 en 22 appartementen, die allemaal zijn verkocht aan een belegger. Een deel van plantsoen en plein zijn reeds aangelegd. In de tweede fase worden die afgerond en zullen ook de resterende parkeerplaatsen worden aangelegd. We hopen in mei helemaal klaar te zijn en dan ken je het Stationsplein echt niet weer terug”, zegt Altena.

Nijhuis is momenteel ook bezig met  de verkoop van eengezinswoningen in het Wierdense uitbreidingsplan Zuidbroek. Het betreft twee-onder-een-kapwoningen, geschakelde, vrijstaande en seniorenwoningen.

Reggestreek