Ter hoogte van de parkeerplaats voor de Coop-supermarkt begint de herinrichting van de Dorpsstraat in Enter.
Volledig scherm
Ter hoogte van de parkeerplaats voor de Coop-supermarkt begint de herinrichting van de Dorpsstraat in Enter. © Google Maps

Karwei voor herinrichting van Enterse Dorpsstraat gaat maandag van start

ENTER - Aannemer NTP begint maandag 25 mei met de werkzaamheden voor de herinrichting van de Dorpsstraat in Enter. Dat gebeurt aan de noordelijke kant, waarbij de straat wordt afgesloten voor verkeer tussen het parkeerplein voor de Coop-supermarkt en café Bolscher. 

De nutsbedrijven zijn ook aan de slag in het gedeelte van de Werfstraat tegenover deze horecagelegenheid. Die gaat daarom ook dicht voor het verkeer. Dat is nodig voor de medewerkers om veilig te kunnen werken. 

Het naburige zorgcentrum Het Reggedal blijft voor bezoekers bereikbaar via de Rijssenseweg.

In tweeën gesplitst

Twee maanden geleden werd besloten om de uitvoering van de facelift van de Dorpsstraat te splitsen in twee gedeelten. Allereerst komen de werkzaamheden tussen het plein voor de Coop-winkel en de kruising met de Bornerbroekseweg aan bod. De herinrichting van de zuidelijke kant van de Dorpsstraat, gelegen tussen de Bornerbroekseweg en de Athanasiastraat, wordt  pas later ter hand genomen. Naar verwachting begint dit deel van het ingrijpende karwei vanaf november.

Geen nieuwe voorrangslus

Bij eerste presentatie werd eind vorig jaar er nog vanuit gegaan dat op het tracé van de Rijssenseweg, de Dorpsstraat en de Bornerbroekseweg een voorrangslus zou komen. De weggebruikers vanuit de Dorpsstraat-Noord en -Midden moesten dan wachten op het verkeer dat over de drie straten reed. Dit voornemen is voorgoed van de baan.

Het eerste deel van de werkzaamheden aan de Enterse Dorpsstraat loopt tot aan café Bolscher.
Volledig scherm
Het eerste deel van de werkzaamheden aan de Enterse Dorpsstraat loopt tot aan café Bolscher. © Google Maps

Reggestreek