Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Kerstmarkt in Wierden gaat niet door: ‘Een erg lastig besluit’

WIERDEN - De kerstmarkt in Wierden gaat aanstaande zaterdag niet door. Het evenement is donderdag door de organisatie afgelast vanwege de weersvoorspellingen.

De organisatie heeft besloten de kerstmarkt af te blazen omdat er windkracht vijf tot zes voorspeld wordt. ‘Er kan niet gegarandeerd worden dat de kramen en diverse tenten zullen blijven staan’, schrijft de organisatie in een officiële mededeling. Dit is, op basis van de verleende vergunning, wel een verplichting.

Omdat uitstel van deze beslissing veel kosten met zich meebrengt, is donderdag al besloten om het evenement te cancelen. ‘We willen hiermee niet wachten tot vrijdag’, aldus de organisatie. 

Nooit gebeurd

Gerrie Bruins, één van de organisatoren van de kerstmarkt, geeft toe dat het een erg lastig besluit was. „Ik ben al twaalf jaar lid van de Rotary en volgens mij is dit nog nooit eerder gebeurd. We hebben donderdagochtend nog overleg gehad, maar het leek ons gewoon het beste om het af te blazen.”

Er zouden zo'n 65 kramen te vinden zijn op de kerstmarkt, weet Bruins. „Die moeten we allemaal op de hoogte stellen. Daarnaast zouden er ook nog muziekgroepen komen om op te treden.” Hoe moeilijk het besluit voor de organisatie ook was, veiligheid staat voorop. „Het risico was gewoon te groot. De verhuurder van de kramen en tenten zei dat het met zo'n harde wind niet goed zou gaan. We kunnen de bezoekers niet in gevaar brengen.” Dit jaar komt er geen nieuwe kans. „Nee, we gaan het volgend jaar opnieuw proberen.”

Goed doel

De kerstmarkt in Wierden wordt al jaren georganiseerd door Rotary Wierden en Lions Wierden. Net als vorig jaar zou er geld ingezameld worden voor het goede doel. Dit jaar zou dat doel in het teken staan van 75 jaar bevrijding. 

Reggestreek