Volledig scherm
Voorzitter Erik Eshuis (links) ontvangt de Koninklijke Erepenning uit handen van Commissaris van de Koning Andries Heidema. © Harmonie Wierden

Koninklijke Erepenning voor eeuweling Harmonie Wierden

WIERDEN - De 100-jarige Harmonie Wierden kreeg donderdagavond een Koninklijke Erepenning tijdens de jubileumreceptie in het clubgebouw aan het Anjelierstraat. 

Die werd uitgereikt door Commissaris van de Koning Andries Heidema, inclusief oorkonde en Koninklijk Besluit. Een gouden legpenning ontving de eeuweling van de Overijssels Bond van Muziekverenigingen. Verder overhandigde de eigen muziekcommissie een cheque van liefst 50.000 euro, waarvoor nieuwe muziekinstrumenten aangeschaft kunnen worden.

 Verder werd het jubileumboek ‘Dit bint de oonzen!’ gepresenteerd. Burgemeester Doret Tigchelaar van Wierden ontving het eerste exemplaar. In haar toespraak roemde ze de eeuweling vanwege de plek die de muziekvereniging in de lokale samenleving inneemt, het grote aantal jeugdleden, de actieve bestuurders en de vele generaties Wierdenaren die een rol van betekenis binnen de harmonie speelden.

  1. Lokaal Hellendoorn na vernielde glijbaan: ‘Gemeente moet excuus maken’

    Lokaal Hellen­doorn na vernielde glijbaan: ‘Gemeente moet excuus maken’

    NIJVERDAL - Het hek om het grote speeltoestel op het grasveld voor hun woningen is een doorn in het oog van veel bewoners van de Zwaluwtong, Wintergroen, Leeuwenbek en Madeliefje. Ze zijn verontwaardigd en boos dat de gemeente Hellendoorn niet van plan is de vuurwerkschade aan het toestel op korte termijn te herstellen. Dat kan nog wel tot juni duren. ‘Ronduit belachelijk’ vindt de buurt, die het er niet bij laat zitten.

Reggestreek