Volledig scherm
PREMIUM
De eerste lichtjesavond in Rijssen op begraafplaats Het Lentfert. © Reinier van Willigen

Lichtjesavond in Wierden, Rijssen en Enter om verloren dierbaren te herdenken

ENTER/RIJSSEN/WIERDEN - Het gemis van hun overleden dierbaren is voor de nabestaanden altijd het grootst in de periode rond kerst en oud en nieuw. Daarom worden juist deze maand lichtjesavonden gehouden op de begraafplaatsen in Enter, Rijssen en Wierden. 

In Enter en Rijssen worden de bijeenkomsten, samen met veel vrijwilligers, georganiseerd door de stichting Lichtjesavond van de Enterse begrafenisondernemer Johan Nijkamp van Nijkamp Uitvaartzorg. In Wierden regelt dat de stichting Gedenk de Dierbaren van Janny Rusch Uitvaartbegeleiding.

  1. Wensboom goede doel
van kerstmarkt Wierden

    Wensboom goede doel van kerstmarkt Wierden

    WIERDEN - De Wensboom is zaterdag het goede doel van de kerstmarkt, die tussen 14.30 en 20.00 uur in het Wierdense centrum wordt georganiseerd door de lokale serviceclubs Rotary en Lions. Deze boom staat ergens op de markt. Iedere bezoeker kan daarin een wens voor een ander ophangen. Een commissie, bestaand uit leden van de serviceclubs, beoordeelt de verzoeken. De mooiste worden uitgevoerd. Hiervoor zamelen de standhouders en de vrijwilligers op de kerstmarkt het benodigde geld in.

Reggestreek