Volledig scherm
De zes NPO 3FM-dj's die zich in de week voor kerst tijdens 3FM Serious Request: The Lifeline inzetten voor het Rode Kruis zijn bekend: Frank van der Lende en Eva Koreman, Sander Hoogendoorn en Herman Hofman en Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen lopen van Zeeland naar Groningen voor de slachtoffers van mensenhandel. © NPO 3FM

Lifeline van 3FM Serious Request komt weer naar Twente

VideoNIJVERDAL/HILVERSUM - De Lifeline van 3FM Serious Request trekt dit jaar wederom door deze regio. De estafetteloop voor het goede doel van de radiozender doet op 23 december de gemeentes Rijssen-Holten en Hellendoorn aan. Het is nog niet bekend welke van de drie dj-duo's de route op de grens van Twente en Salland lopen.

Het is de tweede editie van de zogenoemde Lifeline, die vanaf 2018 het jarenlange succes van het Glazen Huis heeft vervangen. Waar er vorig jaar drie verschillende routes door drie duo's werden gelopen, is er dit jaar gekozen voor de opzet van één lange route die loopt van Goes tot Groningen. Drie duo's wisselen elkaar af in estafettevorm, één etappe van de route trekt door Rijssen, Holten, Nijverdal en Hellendoorn. De radiopresentatoren lopen tot en met kerstavond om geld op te halen voor het Rode Kruis en de slachtoffers van mensenhandel.

Eerder in Twente

Vorig jaar startte dj-duo Mark en Ramon hun voettocht bij poppodium Metropool in Hengelo, om uiteindelijk via Twente en de Achterhoek naar Utrecht te lopen. Het olijke duo loopt ook dit jaar weer mee in de Lifeline, naast Frank van der Lende en Eva Koreman en het andere duo Sander Hoogendoorn en Herman Hofman. De dj's maken onderweg 24 uur per dag radio. Langs de route worden er door luisteraars allerlei acties georganiseerd. 

De voorganger van de Lifeline, het Glazen Huis, stond in 2012 in Enschede. Het is nog altijd de recordeditie van het radioevenement Serious Request met een opbrengst van bijna 14 miljoen euro.

Bekijk hieronder een sfeerimpressie van de Twentse start van de Lifeline in 2018, bij Metropool in Hengelo.

Reggestreek