Volledig scherm
Mobiel bellen en internetten is binnenkort ‘normaal’ in Hoge Hexel © ANP

Locatie voor zendmast in Hoge Hexel bekend

HOGE HEXEL/WIERDEN - Het slechte bereik in het Wierdense buurtschap Hoge Hexel is binnen afzienbare tijd een opgeloste zaak. Voor het plaatsen van de veertig meter hoge KPN-mast werd een vergunning voor het perceel van vakantiepark Hoge Hexel, aan de Bruine Hoopsweg aangevraagd. 

De benodigde omgevingsvergunning om de langverwachte zendmast te plaatsen is deze week ingediend. Met de eigenaar van het bungalowpark aan de Bruine Hoopsweg werd al eerder overeenstemming bereikt. Die locatie werd radiotechnisch geschikt bevonden, in tegenstelling tot het terrein van waterbedrijf Vitens. De provincie Overijssel stond niet toe dat de aanleg van de mast gebeurde in de bodem van een waterwingebied. 

Bezwaar 

Het plaatsen langs het bosperceel van het bungalowpark laat nog even op zich wachten, want de vergunning ligt eerst zes weken ter inzage. „Tot die tijd kan er bezwaar ingediend worden, maar het zou gek zijn als iemand dat doet”, zegt wethouder Richard Kortenhoeven. „Het kan niet zo zijn dat je in deze tijd niet mobiel bereikbaar bent.”

Hulpdiensten bereiken

Korthoeven maakt duidelijk dat de aanleg van de mast die het hele gebied van Hoge Hexel dekt van groot belang is voor de inwoners. „Mensen die in nood zitten, moeten de hulpdiensten makkelijk kunnen bereiken en dat gaat nu nog met teveel moeite.”

Reggestreek