Hij heeft wel wat van z'n beroemde oom Mick. Zanger John Byron Jagger komt met the Vargas Blues Band naar Hellendoorn.
Volledig scherm
Hij heeft wel wat van z'n beroemde oom Mick. Zanger John Byron Jagger komt met the Vargas Blues Band naar Hellendoorn. © Vargas Blues Band

Mick Jagger laat zich vervangen door neef in Hellendoornse De Lantaarn

HELLENDOORN - Ooit was De Lantaarn hét bastion van de blues, waarvoor liefhebbers van heinde en verre reisden naar de Hellendoornse poptempel. Het muziekgenre beleeft nu een terugkeer, waarbij zelfs een neef van een wereldberoemde oom op het podium klimt.

Cuby + Blizzards, Mick Taylor, the Paladins, Popa Chubby, the Red Devils, Walter Trout en Willy DeVille. Het zijn zomaar wat artiesten die roemruchte concerten gaven in De Lantaarn. En zij zorgden ervoor dat het voormalige parochiehuis een gevestigde naam werd binnen het Nederlandse popzalencircuit. De muzikanten voelden zich er thuis, evenals het publiek.

Quote

We gaan er weer voor, met de blues waarmee het ooit hier begon

Jasper van der Kolk, uitbater De Lantaarn

Ze kunnen trots vertellen dat ze Jagger nog zagen optreden, als ze tenminste zaterdag 18 april De Lantaarn bezoeken. Mick Jagger? Het fameuze boegbeeld van the Rolling Stones? Nee, het is zijn neef John Byron, zanger van de Spaanse Vargas Blues Band. Uiterlijk heeft hij veel weg van zijn 76-jarige oom, maar dan in de jonge uitvoering. Zijn stemgeluid doet eveneens aan Sir Mick denken. Het familielid vertolkt zelfs enkele Stones-covers, waaronder ‘Honky Tonk Women’ en ‘Brown Sugar’. Bandleider is gitarist Javier Vargas, de Spaanse Carlos Santana.

Ode aan Eric Clapton

„We hebben de stoute schoenen aangetrokken”, zegt uitbater Jasper van der Kolk van De Lantaarn. „We gaan er weer voor, met de blues waarmee het ooit hier begon.” De aftrap is zondag om 16.00 uur met de eerste Sunday Afternoon Sessie. Dan bespelen Montis Goudsmit & Directie hun gitaar, hammond-orgel en drums. Gitarist John F. Klaver, een bluescoryfee van eigen bodem, brengt vrijdag 13 maart vanaf 21.00 uur een ode aan Eric Clapton.

Reggestreek