Volledig scherm
Tijdens het Paasweekend kan worden gestreden voor de titel ‘Beste Bromcrosser van Marle’ © Rikkert Harink

Motorisch geweld en muzikale festiviteiten op Paasweekend Marle

MARLE - In de feesttent barst aankomend weekend het feest los op het Paasweekend Marle. Er is onder meer een zitmaaierrace en de trekkerslep op het weiland aan de Hellendoornseweg. Muzikale optredens worden verzorgd door onder andere de BTW Band en The Party Animals.

Vrijdagavond wordt het feestweekend afgetrapt met de zitmaaierrace gevolgd door optredens van de BTW band en Høken met de Heinoos. Het driedaagse Paasweekend in Marle vindt plaats op vrijdag, zaterdag en maandag. Op die dagen treden er allerlei artiesten uit de omgeving op en wordt er het weiland volledig omgeploegd door al het motorisch geweld.

Høken met de Heinoos

In de pauze van de zitmaaierrace zal er net als vorig jaar een brommercross worden gehouden. Deelnemers strijden dan voor de felbegeerde titel ‘Beste Brommercrosser van Marle’. De race begint om 18.00 uur en opgeven kan tot 17.00 uur in de jurywagen die op locatie staat. Vervolgens zal Høken met de Heinoos het tentfeest openen. Deze dialectband liet zich inspireren door de grondleggers van de streektaalmuziek: Normaal. 

Kindermiddag

Speciaal voor kinderen is er zaterdag de kindermiddag. Kinderen kunnen dan hun ingekleurde paaskleurplaat inleveren, die wordt beoordeeld door een ‘kleurplaatjury’. Op het weiland is ook een circustent opgezet. Kinderen die mee willen doen aan de eindvoorstelling moeten zich om 13.30 melden in het circus. 

Opschaakel’n

Maandag, Tweede Paasdag, staat in het teken van de skeltertrek en de 22e editie van de trekkerslep. Dialectrockband Opschaakel’n zal het Paasweekend afsluiten in de tent.

Entreetickets voor de tent kosten 10 euro en kunnen uitsluitend contant worden afgerekend bij de ingang.

Reggestreek