N35 bij Raalte weer open na ernstig ongeluk

VIDEOBij een ernstig ongeluk op de N35 bij Raalte is vanmiddag een gewonde gevallen. De weg werd vanwege het ongeval in beide richtingen bijna twee uur lang afgesloten. Inmiddels is de weg weer vrij.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 16.45 uur tussen de twee kruisingen van de N35 met de N348 in Raalte. De bestuurder van een donkere personenauto kwam daar door onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht. De tegemoetkomende bestuurder van een witte bestelauto probeerde een botsing nog te vermijden, maar tevergeefs.

De bestelauto werd hard in de flank geraakt. De personenauto schoot vervolgens door en kwam tot stilstand tegen een boom. De bestuurder van de auto raakte gewond en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Omdat het slachtoffer bekneld was geraakt moest de brandweer in actie komen. De bestuurder van de bestelauto bleef ongedeerd.

Hond

Hulpdiensten rukten massaal uit om te helpen bij het ongeluk. Een traumahelikopter landde in een naastgelegen weiland om assistentie te verlenen. Achterin de personenauto zat nog een hond. Het dier is door de politie meegenomen naar het bureau en zal daar worden opgehaald. Het is onbekend of de hond gewond raakte.

Omrijden langs ravage

De weg werd in verband met het ongeval in beide richtingen afgesloten. Verkeer moest omrijden via de rotonde van de N348 waar vanmiddag de bestuurder van een bedrijfsbusje nog een ravage veroorzaakte.

Volledig scherm
Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt voor het ongeluk op de kruising van de N35 met de N348 in Raalte. © Jan Willem Klein Horstman / News United

Na het wegslepen van de autowrakken en onderzoek door de politie werd de N35 na een kleine twee uur weer vrijgegeven.

Reggestreek