Schoonmaakactie in de Regge bij Nijverdal in augustus vorig jaar. Zwemmers in de Midden Regge kampen dezer dagen met een infectie die voor maag-/darmklachten zorgt.
Volledig scherm
PREMIUM
Schoonmaakactie in de Regge bij Nijverdal in augustus vorig jaar. Zwemmers in de Midden Regge kampen dezer dagen met een infectie die voor maag-/darmklachten zorgt. © Bert Kamp

Nijverdallers ziek na duik in natuurwater: ‘Regge is geen verstandige keuze als je wilt zwemmen’

NIJVERDAL - Een aantal mensen uit Nijverdal en omgeving kampt met gezondheidsklachten nadat ze in de Regge hebben gezwommen. Op de Faceboekpagina Leven in Nijverdal delen mensen hun zorgen. Woordvoerder Martin Hilferink van Waterschap Vechtstromen spreekt van bekende risico’s, die na extreme regenval nog groter worden. „Via overstort komt dan ook nog troep uit riolen in het oppervlaktewater terecht.”

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

Reggestreek