Volledig scherm
Souting De Reggegroep kan voor de activiteiten terecht in het Nijverdalse Doktersbos. © Bert Kamp

Nijverdalse scouting de Reggegroep viert 75-jarig bestaan

NIJVERDAL - Scouting De Reggegroep, met leden uit Nijverdal en Hellendoorn, bestaat in 2020 75 jaar. Dit jubileum wordt gevierd met drie activiteiten. Zo wacht vandaag ouder-kind dropping, waarbij zij geblinddoekt worden gedropt op een onbekende plek en de weg terug moeten vinden naar de blokhut ’t Iemenschoer aan de Duivecatelaan.

De bevers en welpen zijn met hun ouders tussen 15.00 en 19.00 uur aan de beurt. Onderweg moeten ze opdrachten uitvoeren op diverse posten. De scouts, de stam en de groepsleiding komen vanaf 20.00 uur bijeen.

Verder gaan de groepen van de scouting tijdens het Hemelvaartsweekeinde vier dagen gezamenlijk op kamp in het jubielumjaar op het De Voshaar-terrein in Enschede. Daar staan hen diverse spellen te wachten. De grote reünie staat voor zaterdag 3 oktober op de kalender voor leden en oud-leden. Aanmelden kan via: reunieavond@reggegroep.nl

De scouting werd in de nazomer van 1945 opgericht door Henk ten Brinke. Hij trad zelf aan als hopman van een kleine groep jongens tussen 11 en 15 jaar. Later kwamen er ook meisjes bij De Reggegroep. Inmiddels is de vereniging flink uitgegroeid en telt nu ruim 170 leden. Sinds 1966 is ’t Iemenschoer de uitvalsbasis.

Reggestreek