Volledig scherm
Het ligt voor de hand dat de lesgelden voor leerlingen van de Muziekschool Rijssen flink stijgen door de opgelegde gemeentelijke bezuiniging. © Reinier van Willigen

Nog sprankje hoop voor muziekschool Rijssen over bezuiniging

RIJSSEN - Voor de Muziekschool Rijssen gloort nog een sprankje hoop over de bezuiniging van 60.000 euro die de gemeente Rijssen-Holten het instituut wil opleggen vanaf 2021. Want als de financiële ombuiging niet uit te voeren valt, dan wil verantwoordelijk wethouder Ben Beens wel in gesprek met de organisatie over een mogelijke vertraging van de korting op de subsidie.

De kwestie is onlangs aangeslingerd door Beens’ eigen partij, de SGP, bij de behandeling van de gemeentelijke kadernota 2020-2023. ,,Deze bezuiniging raakt zeker de muziekschool fors”, stelde voorman André Scheppink. ,,Dat vindt de SGP als voorstander van een goede muziekschool niet fijn. Kan wethouder Beens garanderen dat voor het instituut deze korting van 60 mille ook echt is te verwerken? En is hij bereid om deze bezuiniging in overleg, als dat nodig is, te temporiseren?”

Zover wilde de wethouder nog niet gaan. ,,Er is een beslissing genomen over de ombuigingen. Die staan nu vast en daar gaan we serieus mee aan de slag. Daarom doe ik nu geen toezegging om de bezuiniging op te schuiven”, liet Beens weten. Maar hij deelde wel mee dat hij - ‘natuurlijk’ - serieus in gesprek gaat met de muziekschool en de andere organisaties die geraakt worden door het snijden op hun subsidies.

..Wanneer zij dan voorstellen om de bezuiniging te rekken omdat bepaalde dingen onhaalbaar zijn”, reageerde de wethouder, ,,dan zullen we daar inhoudelijk naar moeten kijken. Want die ombuiging dient vanzelfsprekend wel te realiseren zijn voor zo’n organisatie.”

De muziekschool  gaf eerder al aan dat de bezuiniging van 60.000 euro verstrekkende gevolgen heeft, mede omdat eerder al 51 mille werd gekort. Het kan leiden tot een forse verhoging van de lesgelden.

Reggestreek