Volledig scherm
Het vertrekkende raadslid Jaap Oosterveen van NEW (links) en zijn opvolger Leonie Prieshof. © NEW

Oosterveen (NEW) stopt in Wierdense raad, Prieshof opvolger

WIERDEN - Het Enterse raadslid Jaap Oosterveen van NEW stopt met ingang van maart zijn politieke werkzaamheden in de Wierdense politiek. Dat is twee jaar na de verkiezingen van maart 2018.

Hij wordt dan opgevolgd in de zevenkoppige fractie door zijn dorpsgenote Leonie Prieshof. Oosterveen trad eind mei 2018 aan in de Wierdense gemeenteraad. Hij neemt afscheid omdat het raadswerk niet langer valt te combineren met zijn privé-situatie en zijn eigen bedrijf Oosterveen Infra, dat zich richt op openbare verlichting. In de raadsfractie van NEW was hij gespecialiseerd in duurzaamheid.

Prieshof is al actief als secretaris van het NEW-partijbestuur. „Ik vind het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn en mee te praten”, zegt Prieshof. „Het raadslidmaatschap is een mooie, nieuwe uitdaging.”

Fractieleider Alfons Woolderink noemt het ‘even slikken’ dat Oosterveen een punt zet achter zijn politieke loopbaan. „Gelukkig gingen we niet over één nacht ijs. Er is eerst enkele maanden veel met elkaar over gesproken. Maar de intensiviteit van de raadswerkzaamheden is de laatste jaren fors toegenomen. Het vergt gemiddeld meerdere avonden in de week en vaak ook nog een moment in het weekeinde. Het besluit van Oosterveen om te stoppen als raadslid respecteer ik en vind ik tegelijkertijd erg jammer.” Hij noemt Prieshof een goede opvolgster: „Ze is universitair opgeleid en ze heeft een jarenlange ervaring binnen de partij. Ze staat midden in de samenleving en ze heeft een brede interesse.”

  1. Lokaal Hellendoorn na vernielde glijbaan: ‘Gemeente moet excuus maken’

    Lokaal Hellen­doorn na vernielde glijbaan: ‘Gemeente moet excuus maken’

    NIJVERDAL - Het hek om het grote speeltoestel op het grasveld voor hun woningen is een doorn in het oog van veel bewoners van de Zwaluwtong, Wintergroen, Leeuwenbek en Madeliefje. Ze zijn verontwaardigd en boos dat de gemeente Hellendoorn niet van plan is de vuurwerkschade aan het toestel op korte termijn te herstellen. Dat kan nog wel tot juni duren. ‘Ronduit belachelijk’ vindt de buurt, die het er niet bij laat zitten.

Reggestreek