Volledig scherm
Het Wierdense Regio FM was jarenlang een kweekvijver voor radiotalent dat bij de landelijke omroepen aan de slag ging, onder wie Gijs Hakkert (links). © Bert Kamp

Opvolger van Regio FM wil plek en redactie in Wierden

WIERDEN - Voor een doorstart van de opgeheven lokale omroep Regio FM ligt er volgens de gemeente Wierden een goed en duidelijk toekomstplan. Dat is opgesteld in samenwerking met de streekomroep RTV Noordoost Twente (NOT). Die zender brengt sinds begin deze zomer programma’s.

Door financiële problemen moest het Wierdense station noodgedwongen op 1 april van dit jaar haar uitzendingen op radio en tv alsmede de eigen kabelkrant staken. Dat kwam mede doordat de voorgenomen fusie van Regio FM met de lokale omroepen uit de buurgemeenten Rijssen-Holten, Hellendoorn en de Hof van Twente niet doorging.

De stichting Regio FM kreeg op 1 juli een nieuw bestuur. Dat sloot een samenwerkingsovereenkomst met RTV Noordoost Twente. Deze omroep met Denekamp als hoofdbasis beschikt al over een semiprofessionele organisatie met een nieuwsredactie en een opzet voor het maken van radio, tv en een website. Hierbinnen kunnen medewerkers van het voormalige Regio FM actief zijn, zodat deze nieuwsvoorziening voor Wierden overeind blijft. De streekomroep streeft ernaar in Wierden een satellietlocatie en redactie in te richten, het liefst in samenspraak met de gemeente.

Uit het toekomstplan van RTV Noordoost Twente maakt duidelijk dat in de uitzendingen aandacht is voor Wierdense onderwerpen. De afgelopen maanden waren op de zender al lokaal nieuws en interviews uit de gemeente te beluisteren via de frequenties van Twente FM en TV, die sinds 1 juli in Wierden te ontvangen zijn. 

De bestaande schulden van Regio FM zijn door het nieuwe bestuur weggewerkt. Het wachten is nu op gemeentelijke subsidie.

Reggestreek