Volledig scherm
De nieuwe Mariakapel aan de Rondweg hoek Jagersweg in Enter. © Ellen Spoelder

Pastoor wijdt nieuwe Mariakapel Enter in

ENTER - Pastoor H. de Vries zal zondagmiddag 3 juni  om 13.00 uur de nieuwe Mariakapel officieel inwijden aan de Rondweg hoek Jagersweg in Enter. De parochie houdt daar dan bij mooi weer in de buitenlucht een viering onder leiding van pastor Willemien Wichers. Als de weersomstandigheden tegenvallen, wordt uitgeweken naar de naburige blokhut van Jong Nederland.

De organisatie van de viering stelt het op prijs als de bezoekers een bloem meenemen om die bij Maria neer te zetten. na het officiële gedeelte staan een hapje en een drankje klaar. De bezoekers kunnen dan bovendien de kapel van dichtbij bewonderen.

Vrijwilligers

Aan de Mariakapel en de naaste omgeving wordt nu de laatste hand gelegd. Alle werkzaamheden zijn uitgevoerd door vrijwilligers, van de bestrating tot en met het plaatsen van een hekwerk. Ook met de aanleg van de tuin is al een begin gemaakt.

Het idee voor de kapel ontstond vier jaar geleden. Om het initiatief mogelijk te maken werd een speciale stichting in het leven geroepen.  Deze organisatie kan nog goed geldelijke bijdragen gebruiken om de tuin verder te beplanten en af te werken.

Reggestreek