De Stationsweg in Enter.
Volledig scherm
De Stationsweg in Enter. © Google Maps

Politie heeft nog tijd voor flauwe 1 aprilgrap: ‘Ga even naar station in Enter...’

ENTER - De politie heeft in deze periode met coronamaatregelen wel iets beter te doen. Maar in de Reggestreek haalden ze in de nacht van dinsdag op woensdag een flauwe 1 aprilgrap uit met een nieuwe collega.

Vanuit de meldkamer kreeg de agent ’s nacht even na drieën een melding om op zijn patrouille even te gaan kijken bij het station in Enter, gelegen aan de Stationsweg. Daar zou een verdacht persoon rondstruinen bij de fietsenstalling en veel interesse tonen in de hier gestalde rijwielen.

Plek des onheils

De diender werkte nog maar net in de Reggestreek. Hij was dus nog niet goed op de hoogte van de plaatselijke situaties en hij reed subiet naar de plek des onheils. Waar het station en de bijbehorende fietsenonderdak niet te vinden bleken, want al in 1935 maakte een faillissement na 35 jaar een eind aan personenvervoer met de Bello-trein tussen Hellendoorn en Neede.

Aap uit de mouw

De meldkamer liet de agent nog even ter plekke verder zoeken. Toen kwam de aap uit de mouw: hij was bij de benen genomen. De nieuwe collega kon de grap wel waarderen, meldt de politie op haar Facebookpagina. En de conclusie luidde: ‘Ook in deze bizarre tijd geldt ‘Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd...’.’

Reggestreek