Volledig scherm
De Zwolse singer-songwriter Karel J. Schepers. © Karel J. Schepers

Primeur voor Karel J. Schepers bij nieuw initiatief N-Joy in Nijverdal

NIJVERDAL - De Zwolse singer-songwriter Karel J. Schepers speelt donderdagavond in Grandcafé N-Joy in Nijverdal. Het is een nieuw initiatief van de kroeg aan de De Joncheerelaan. „We willen zo opkomende acts met eigen repertoire een kans bieden op ons podium”, zegt programmeur Frens te Kiefte.

Schepers timmerde de afgelopen jaren al flink aan de weg met zijn band. In de tussentijd studeerde hij af in liedjes componeren aan het Enschedese Artez-conservatorium. 

Hij stond met zijn band onder andere op het Hellendoornse Dauwpop en het Overijsselse bevrijdingsfestival in zijn woonplaats Zwolle, hij was te gast bij het televisieprogramma De Wereld Draait Door en hij ontving nominaties voor de Cultuurprijs Overijssel 2016 en de Sena POPNL Award. 

Hij schrijft nu ook voor andere artiesten. Zo schreef Schepers een single voor Tommie Christiaan, die Jezus vertolkte in de 2018-editie van de reli-opera op tv, The Passion

Nieuwe plaat

Hij switchte in zijn songs ook van de Engelse naar de Nederlandse taal. Het is de bedoeling dat de Zwollenaar dit jaar een nieuwe plaat zal uitbrengen, met zoals hij het zelf omschrijft: „Eigen, herkenbare frisse en zelf geproduceerde Nederlandstalige popmuziek.”

Het wordt volgens Te Kiefte een avond met songs om jezelf in te verliezen. Het optreden begint donderdagavond om 20.30 uur in N-Joy. De toegang is gratis.

Reggestreek