Guido Weijers hield voor de medewerkers van Reggesteyn een masterclass over ‘Geluk’.
Volledig scherm
Guido Weijers hield voor de medewerkers van Reggesteyn een masterclass over ‘Geluk’. © Marcel Hakvoort

Reggesteyn luidt in Rijssen zilveren jubileum met masterclass over geluk

De christelijke scholengemeenschap Reggesteyn met  vestigingen in Nijverdal en Rijssen viert dit hele schooljaar het 25-jarig bestaan. Ter gelegenheid van het zilveren jubileum worden tot de zomervakantie allerlei activiteiten georganiseerd.

Dick Janssen
Nijverdal/Rijssen

 Vier scholen voor voortgezet onderwijs uit Nijverdal (College Noetsele en Nieuwland) en Rijssen (Chr. Mavo en Chr. LTS) fuseerden in 1994 tot één brede, open christelijke scholengemeenschap. Die kreeg de naam Reggesteyn, om de verbinding tussen Rijssen en Nijverdal aan te geven. De school wil ook een goede band hebben met de lokale samenleving.

Reggesteyn heeft nu drie locaties in gebruik: twee in Nijverdal aan de Noetselerbergweg (hoofdvestiging; vwo, havo) en aan de Willem de Clercqstraat (alle lagen en richtingen vmbo) en één aan de Cattelaar in Rijssen (alle lagen praktijkonderwijs, vmbo, onderbouw havo en vwo). 

Breed onderwijspakket

,,Onze scholengemeenschap heeft de afgelopen 25 jaar een mooie ontwikkeling doorgemaakt", zegt Aart van ’t Veld, voorzitter van het college van bestuur. ,,Dat willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan, maar juist ook met elkaar vieren. De kracht van Reggesteym is dat de school een breed onderwijspakket aanbiedt. De vestigingen in Rijssen en Nijverdal zijn niet gelijk, maar juist wel gelijkwaardig. Reggesteyn als geheel maakt het mogelijk dat alle leerlingen dicht bij hun thuis onderwijs kunnen volgen: van praktijkonderwijs tot aan gymnasium.”

Het hele schooljaar staan diverse jubileumactiviteiten te wachten. Zo worden verschillende lezingen opgezet en is er voor de leerlingen in het komende voorjaar een groot feest. De aftrap van de jubileumviering was dinsdagavond in de aula van de Rijssense vestiging voor de medewerkers van Reggesteyn. Daar verzorgde Guido Weijers een masterclass over ‘Geluk’. De cabaretier vindt dat we doodgegooid worden met vaak zweverige lezingen over dit thema. Zelf haalt hij in zijn cursus de wetenschap erbij.  

Het huidige hoofdgebouw van Reggesteyn aan de Noetselerbergweg in Nijverdal.
Volledig scherm
Het huidige hoofdgebouw van Reggesteyn aan de Noetselerbergweg in Nijverdal. © Yoni Pasman
De vestiging van Reggesteyn aan de Willem de Clercqstraat in Nijverdal.
Volledig scherm
De vestiging van Reggesteyn aan de Willem de Clercqstraat in Nijverdal. © Wouter Borre
De vestiging van Reggesteyn aan de Cattelaar in de Rijssense wijk Het Opbroek.
Volledig scherm
De vestiging van Reggesteyn aan de Cattelaar in de Rijssense wijk Het Opbroek. © Carlo ter Ellen

Reggestreek