Volledig scherm
Henk Robben vrijdagmiddag net na zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Rechts zijn echtgenote Annemiek. © gemeente Wierden

Robben vertrekt als ridder, Tigchelaar komt naar Wierden als opvolger

WIERDEN - Het komt niet vaak op dezelfde dag voor dat de zittende burgemeester officieel afscheid neemt en zijn opvolger benoemd wordt door de Kroon. Maar het gebeurde gistermiddag in Wierden: daar werd na negen jaar Henk Robben feestelijk uitgezwaaid en vanuit Den Haag maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bekend dat Doret Tigchelaar uit het Gelderse Hattem vanaf 17 juni in zijn voetsporen treedt.

De 66-jarige Robben werd bij zijn drukbezochte vertrek door commissaris van de Koning Andries Heidema benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De geboren en getogen Drenth die in Wierden debuteerde als eerste burger, kreeg veel lovende woorden toebedeeld. Hij ontwikkelde zich tot een burgervader in hart en nieren, met een luisterend oor voor alle burgers.

Volledig scherm
Doret Tigchelaar wordt op 17 juni geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Wierden. © Cees Elzenga / hetoog.nl

De 58-jarige Tigchelaar was de vorige raadsperiode wethouder voor de VVD in haar Gelderse woonplaats. Ze was ook mede-eigenaar van een bureau dat beurzen, thema-fairs en evenementen opzet. Tigchelaar had al langer de ambitie om burgemeester te worden. Ze liet recent weten ‘meteen straalverliefd’ op Wierden te zijn: ,,Je merkt meteen de warmte van deze gemeente.”

Reggestreek