Het nieuwe onderdak van de Rok&Billie-winkel aan de Marktstraat in Wierden.
Volledig scherm
Het nieuwe onderdak van de Rok&Billie-winkel aan de Marktstraat in Wierden. © Rok&Billie

Rok&Billie vindt dubbel zo grote winkel in dorpshart Wierden

WIERDEN - De vintage-winkel Rok&Billie is sinds woensdag verhuisd van de Kerkstraat 5a naar de Markstraat 20 in het Wierdense dorpshart. 

„Deze kans konden we niet laten liggen”, zegt Jolanda Krukkert, die samen met haar man Maarten Bouwhuis sinds begin juni 2019 de zaak runt. „We hebben hier een dubbel zo grote ruimte en zitten mooi op een A-locatie in het dorp. Het past ook goed in het streven van de gemeente Wierden om winkels meer van de dorpsrand naar het centrum te halen.”

Quote

We hebben hier een dubbel zo grote winkelruim­te

Jolanda Krukkert, Rok&Billie Wierden

Het nieuwe onderkomen, gesitueerd aan de Marktstraat tussen gasterij d’Oale Marckt en bakkerij Meinders, kent volgens Krukkert eenzelfde sfeer als het oude aan de Kerkstraat. Er worden kleding, accessoires en audio-spullen verkocht. Ze verwijzen naar de jaren 50, 60 en 70, spullen van toen en de tijdloze kledingstijl. „Er zijn nog meer merken bijgekomen”, vertelt Krukkert. „Verder hebben we allerlei duurzame producten, want we willen verantwoord bezig zijn als ondernemers.”

De authentieke audio-apparatuur past bij de opleving van het vinyl, de singletjes en de langspeelplaten. Bouwhuis heeft de aanwezige  versterkers, draaitafels, luidsprekers en cassettedecks zelf opgeknapt.

Maarten Bouwhuis en Jolanda Krukkert in de oude winkel van Rok&Billie.
Volledig scherm
Maarten Bouwhuis en Jolanda Krukkert in de oude winkel van Rok&Billie. © Reinier van Willigen

Reggestreek