Sonja Barend wordt in Wierden geïnterviewd.
Volledig scherm
Sonja Barend wordt in Wierden geïnterviewd. © Fotopersburo van de Meulenhof

Sonja Barend komt in Wierden praten over oorlog, rebellen en dwarsdenkers

WIERDEN - Sonja Barend komt dinsdagavond 12 maart naar de Wierdense bibliotheek aan de Pouliestraat. De vroegere televisievedette wordt geïnterviewd door Niels Veurink van 1Twente. 

Het vraaggesprek heeft plaats in het kader van Boekenweek 2020. Vanzelfsprekend komt het thema van het jaarlijkse moment van boekenpromotie - ‘Rebellen en dwarsdenkers’ - aan de orde, naast 75 jaar bevrijding die komend voorjaar herdacht wordt met allerlei activiteiten, ook in Wierden. 

Barend schreef in 2017 het boek ‘Je ziet mij nooit meer terug’ .  Daarin probeert ze te achterhalen wat voor man haar Joodse vader – weggevoerd in 1942, omgekomen in concentratiekamp Auschwitz - is geweest. Ook de ondoorgrondelijke rol van haar moeder, met wie ze een liefdevolle band had, komt aan de orde. In korte fragmenten schetst Barend een beeld van een armoedige jeugd, eerst bij grootouders, later bij moeder en stiefvader. Ze kreeg daarna de kans bij de televisie te werken en werd uiteindelijk de ongekroonde koningin van de talkshows.

Aanvang 19.00 uur. Entree: 7,50 euro (biebleden) of 10 euro (niet-leden). Reserveren: bibliotheekwierden.nl

Reggestreek