Volledig scherm
Het stroomgebied van de Regge bij Enter. © Lenneke Lingmont

Stemmen over terrein na boomkap Enter

ENTER - Inwoners uit Enter krijgen woensdag 21 februari de gelegenheid mee te beslissen over wat er moet gebeuren met de 11,5 hectare grond waar bomen gaan worden gekapt langs de Regge.

Niet de Stichting Enters Reggedal en de werkgroep Hout Moet, Houd Moed beslissen welk idee het uiteindelijk wordt, maar de inwoners van Enter.

Om het riviertje weer natuurlijk te laten kronkelen door het landschap is begonnen met de boomkap tussen Binnengait en N347. Zo ontstaat er één natuurgebied waarin de Regge zijn oorspronkelijke loop vindt en het lijkt of de tijd 100 jaar heeft stilgestaan.

Winnend idee

De twintig ingestuurde ideeën worden tijdens een speciale verkiezingsavond in Landgoed Het Rheins gepresenteerd door de initiatiefnemers, waarna Enternaren kunnen stemmen op het beste idee. Na de presentaties kunnen belangstellenden terecht op de ideeënmarkt voor meer informatie over de plannen. Uiteindelijk kunnen zij op een stembiljet aangegeven welk idee zij het beste vinden. Aan het einde van de avond wordt het winnende idee bekendgemaakt.

De inzenders zijn halverwege januari in gesprek gegaan met deskundigen over de haalbaarheid van de ideeën. De creatieve inzendingen lopen uiteen van een bijenstal met bloementuin tot een belevingspad met speeltoestellen en een houten ophaalbrug over de Regge. Het waterschap stelt 30.000 euro beschikbaar om het winnende idee uit te laten voeren. De verkiezingsavond 21 februari duurt van 19.00 tot 21.30 uur. Belangstellenden kunnen mailen naar w.nabring@vechtstromen.nl

Reggestreek