Volledig scherm
Geen verlichting in de Fabrieksstraat in Nijverdal. © Jaime Fransen / News United

Straatverlichting in delen van Nijverdal, Rijssen en Holten doet het weer na storing

updateRIJSSEN/NIJVERDAL - Vanwege een storing in de straatverlichting zitten bewoners van een handvol straten in Rijssen en Nijverdal maandagavond letterlijk in het donker. Verschillende plekken in de provincie Overijssel hebben de hele week al te kampen met haperende verlichting op straat. En nu dus ook in Twente.

Onder meer in de Fabrieksstraat in Nijverdal doet de verlichting het deze maandagavond niet. In Rijssen werkt de straatverlichting niet in delen van de Nassaustraat, Banisweg en Kroonweide. Ook in het naburige Holten is er een storing in een deel van de straatverlichting, naast verlichting bij de N35. Iets na 19.00 uur is de verlichting weer aangesprongen.

Meer plekken

De storing in de verlichting is hardnekkig in deze provincie. Sinds zaterdag gaan lantaarnpalen in onder meer Zwolle en Deventer ’s avonds niet aan en blijven ze overdag branden. Het probleem is zaterdagavond ontstaan in een transformatiehuis van netbeheerder Enexis in Zwolle. Daar ging een zogenoemde TF-zender kapot, legde een Enexis-woordvoerder uit. Deze zender zorgt ervoor dat lantaarnpalen op het juiste tijdstip volautomatisch aan en weer uitgaan

Reggestreek