Volledig scherm
Foto ter illustratie © Dreamstime

Twee Almeloërs bestraft voor auto-inbraak en diefstal in Wierden

WIERDEN/ALMELO - Voor auto-inbraak en het stelen van een handtas met daarin 150 euro op een carpoolplaats stonden drie mannen uit Almelo gisteren voor de rechter. Jan K. (33) kreeg een celstraf van 6 weken opgelegd, terwijl Dirk M. (35) 120 uur moet werken. Een derde verdachte werd vrijgesproken.

Met z’n drieën zouden de mannen eind maart op de carpoolplaats aan de Almeloseweg de auto hebben vernield en spullen die in het voertuig lagen mee hebben genomen. Dit zag de eigenaresse van de auto en besloot de mannen te volgen. Toen ze hen kwijtraakte schakelde ze de politie in. Deze trof de mannen aan op de parkeerplaats van een hockeyvereniging. Daar werden ze aangehouden.

Hoogste straf

Vanwege eerdere veroordelingen voor diefstal en braak kreeg de 33-jarige K. de hoogste straf voor het inbreken in de auto en het stelen van de tas. De Almeloër moet tien weken brommen, waarvan vier voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. 

Opgebiecht

Alle drie de verdachten waren niet aanwezig tijdens de zitting, maar de advocaat van M. gaf zijn bekentenis door aan rechter Teekman. „Hij zou het graag zelf hebben opgebiecht, maar helaas kon hij er niet bij zijn.” M. werd die dag ook berecht voor diefstal van een camera en vernieling van hekwerk dat om het pand van Radio NL in Bathmen staat. Hij werd uiteindelijk veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur en een boete van 340 euro.

Vrijspraak

Rechter Teekman vond dat er geen bewijs was dat de derde verdachte had meegewerkt aan de diefstal en sprak hem om die reden vrij.

Reggestreek