Volledig scherm
Wim van Ginkel is sinds augustus 2010 directeur-bestuurder bij de Verion, de organisatie voor christelijk onderwijs die tot in 2018 bekend stond als de vereniging Scholen met de Bijbel Wierden-Enter. © Lenneke Lingmont

Van Ginkel weg bij Wierdense onderwijsorganisatie Verion

WIERDEN/ENTER - Directeur-bestuurder Wim van Ginkel vertrekt 1 augustus bij Verion, de organisatie voor christelijk onderwijs in Wierden en Enter, omdat hij met pensioen gaat. Hij heeft deze functie dan tien jaar vervuld. 

Van Ginkel was tussen 1993 en 2004 al directeur van de Sjaloomschool in Wierden. Diezelfde baan had hij daarvoor een kleine acht jaar bij de School met de Bijbel in het Gelderse Oene. Van Ginkel begon zijn onderwijsloopbaan in 1974 als leraar aan de Johannes Bogermanschool in Genemuiden, gelegen in de kop van Overijssel.

Van Ginkels opvolger treedt al op 1 juni aan. Dat is Esther van der Schee, die de afgelopen 6,5 directeur van meerdere scholen bij de Stichting Christelijk Onderwijs Twenterand en omstreken (SCO-T). Zij werkte de afgelopen 25 jaar in verschillende onderwijsfuncties: als leerkracht, intern begeleider en directeur.

Verion werd in 2018 de nieuwe naam voor vereniging Scholen met de Bijbel Wierden-Enter. Hieronder vallen drie scholen in Wierden: de Morgenster, de Kluinveen en de Sjaloom. Daarnaast de organisatie er nog drie: de Wegwijzer in Enter, de Driesprong in Hoge Hexel en de Akkerwal in Ypelo.

Reggestreek