Volledig scherm
Exterieur van discotheek Lucky © Frans Nikkels

Vechtpartij in Lucky in Rijssen levert twee 20-jarige mannen 150 uur taakstraf op

RIJSSEN - Samen met zijn vriend H. (20) uit Heeten mishandelde I. (20) uit Raalte eind maart tijdens een avondje uitgaan in Lucky een 21-jarige Hoonhorstenaar, omdat deze een drankje uit handen stootte. Beide mannen moeten 150 uur werken en een schadevergoeding betalen.

„Het klopt dat ik hem geslagen heb, maar het was echt maar één keer”, beweerde de 20-jarige I. tegenover rechter Heijink. Bij een van de bars in Lucky botsten I. en het slachtoffer uit Hoonhorst tegen elkaar aan. „Hij stootte mijn bacardi-cola uit mijn handen en ik eiste een nieuwe, maar die wilde hij niet betalen.”

Na een korte woordenwisseling en wat duw- en trekwerk wilde de Hoonhorstenaar zich gauw uit de voeten maken, maar tevergeefs: H. kreeg ook lucht van de situatie en zette samen met zijn vriend de achtervolging in. Al gauw raakten de mannen slaags bij de ingang van de Fabriek. 

‘Lange wachtrijen en weinig alcohol’

„De sfeer was de hele avond al grimmig. Grote drukte, lange wachtrijen bij de bar en weinig alcohol in de drankjes. Dat zorgde bij mij al voor irritatie en het omstoten van dat drankje was de druppel”, gaf H. aan als reden voor de mishandeling. „Maar dit ging te ver. Ik heb er erg veel spijt van en ben bereid om ervoor te boeten.”

Barman

Volgens eigen zeggen sloegen de twee mannen het slachtoffer beide één keer met de vuist in het gezicht. Een barman die dit alles zag gebeuren, verklaarde tegenover de politie dat de mannen na die ene vuistslag niet waren gestopt. Integendeel: ze sloegen door totdat het slachtoffer bewusteloos op de grond belandde. 

„De barman was nuchter en heeft dit alles goed kunnen zien gebeuren. Dat maakt hem een betrouwbare en waardevolle getuige”, aldus rechter Heijink. 

Escaleren

Officier van justitie Jannink nam de impulsieve actie van de beide mannen hoog op. Mede om het risico dat kleine vechtpartijen kunnen escaleren. Tegen I. en H. eiste ze daarom een taakstraf van 150 uur en immateriële schadevergoeding van 360 euro. 

„Ik wil alleen boeten voor die ene klap die ik heb gegeven”, maakten beide verdachten duidelijk. Rechter Heijink achtte bewezen dat de mannen vaker dan één keer hadden geslagen en nam de eis van officier Jannink volledig over.

Reggestreek