Volle bak maar ook knusse sfeer bij tweede editie van ‘Rijssen Zet De Toon’

RIJSSEN - De tweede editie van de spektakelshow ‘Rijssen Zet De Toon’ stond vrijdagavond in de openlucht van het Volkspark aan de Oosterhofweg uitvoerig stil bij de viering van 775 jaar stadsrechten voor de Reggestad. Er werd de massaal toegestroomde bevolking als het ware een muzikaal geschenk gepresenteerd.

Het begon meteen om 20.00 uur al bij de aanvang van het tweejaarlijkse evenement. Toen konden de circa 2.000 toehoorders een vertolking horen van het speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerde ‘Riessender Stad’. En daar bleef het niet bij. Er passeerde een keur aan liedjes waarin Rijssen centraal staat. Daarbij mocht natuurlijk ‘Ie Kent Riessen Niet Wier’ van de bekende plaatselijke entertainer Harm Agteresch die  begin 2011 overleed, niet ontbreken.

Volledig scherm
Soliste Karin Hertsenberg tijdens haar aandeel aan ‘Rijssen Zet De Toon’, samen met het Wilhelmina-orkest en het Rijssens Mannenkoor. © Emiel Muijderman

Rode draad

De rode draad van ‘Rijssen Zet De Toon’ werd gevormd door het thema ‘Een reis rond de wereld’. Zodoende werden bijvoorbeeld ‘Barcelona’ van Queen's Freddie Mercury en Montserrat Caballé en ‘New York New York’ van Frank Sinatra vertolkt. Maar ook een Weense medley stond op het programma. Leden van de Rijssense Revue brachten korte sketches voor het voetlicht, waarbij uiteraard ook aandacht werd besteed aan frappante momenten uit de Rijssense stadsgeschiedenis. 

Van de beste kant laten horen

Verder werkten het vocaal ensemble De Twente Zangers, muziekvereniging Wilhelmina en het Rijssense Mannenkoor mee aan de gratis toegankelijke avond. Als solisten traden Karin Hertsenberg, Herman Beumers en Ard Kamphuis  van het mannenkoor naar voren. Alle deelnemers lieten zich van hun beste kant horen.

Volledig scherm
De Wilhelmina-muzikanten op het podium van de muziekkoepel in het Volkspark bij ‘Rijssen Zet De Toon’, met op de achtergrond het publiek op de speciaal gebouwde tribunes en het Parkgebouw met toren. © Emiel Muijderman

Het weer gooide vrijadgavond gelukkig geen roet in het eten. De 2.000 zitplaatsen op de speciaal gebouwde tribunes zaten dan ook nagenoeg vol bij de bijzondere show in het Volkspark. Deze entourage gaf een knusse sfeer op het terrein bij de muziekkoepel. 

Volledig scherm
Het zat vrijdagavond afgeladen vol op de tribunes bij ‘Rijssen Zet De Toon’ in het Volkspark. © Emiel Muijderman

Reggestreek