Voorleeshond Soul in Rijssen en Wierden: 'Hij verricht soms wonderen'

VideoWIERDEN/RIJSSEN - Een hond geldt vaak als de beste vriend van kinderen. Dat was gistermiddag zeker het geval toen voorleeshond Soul in de bibliotheken van Wierden en Rijssen verscheen.

De 9-jarige Kirsten Verhage heeft woensdagmiddag plaatsgenomen op een zitzak in een hoek van de Wierdense bibliotheek. Met aan haar voeten Soul, een blonde labrador-retriever. Zij staat bekend als dé voorleeshond van Nederland en daarom duikt ze nu vanuit Nijmegen op in de leeszaal aan de Pouliestraat. Want het is immers kinderboekenweek, zodoende staat deze voorleesactiviteit gepland.

  1. Verdwenen schnitzel
    PREMIUM

    Verdwenen schnitzel

    Iedereen heeft thuis waarschijnlijk wel eens meegemaakt dat een reep Tony Chocolonely, een voorraad Raket-ijsjes of een bakje frambozen zijn verdwenen op het moment dat je het wilt opeten. In het eerste geval van een verdwenen reep chocolade geef ik onmiddellijk toe dat ik de hoofdverdachte ben bij ons thuis. Deze week hadden we echter een ander ‘verdwenen voedselschandaal’. Er was een schnitzel foetsie. Mijn man had dat door hemzelf heerlijk goudbruin gebakken lapje vlees op een bord met aardappels en asperges in de koelkast gezet om de volgende dag te versmaden.

Reggestreek