Volledig scherm
Er is veel overlast door fietsvandalisme bij het station in Wierden. © Lars Smook

‘Weesfietsen’ worden weggehaald bij station in Wierden

WIERDEN - Zogenaamde ‘weesfietsen’ worden door de gemeente en de Nederlandse Spoorwegen (NS) in het vervolg weggehaald uit de stallingsruimte bij het Wierdense station. 

Het gaat hier om rijwielen die in zo’n slechte toestand verkeren, dat ze niet meer te gebruiken zijn. Kennelijk hebben ze geen eigenaar, constateert Wierden, maar ze nemen wel een plek binnen de NS-stalling in. 

Bekeuring

De gemeente verwacht zo voldoende ruimte te creëren in het fietsenhok. Er zal verder geregeld gecontroleerd of rijwielen op de goede plek staan. Overtreders kunnen een bekeuring krijgen. Wierden herinnert eraan dat het gevaarlijke situaties kan opleveren als fietsen worden neergezet bij de in- en uitgang van het station.

Kaartje aan fiets

In de stallingsruimte staan nu wel zo’n 30 weesfietsen, die te herkennen zijn aan lekke banden, roest, stof en kapotte zadels. Aan sommige van die tweewielers zit inmiddels een kaartje met de vermelding dat de fiets uiterlijk in april opgehaald moet zijn. Zo niet, dan wordt deze verwijderd. De eigenaren van deze rijwielen kunnen, wanneer die is verdwenen uit de stalling, contact opnemen met de gemeente. Dan krijgen ze te horen hoe de fiets terug te krijgen valt.

Reggestreek