Volledig scherm
Autosnelweg A1 ter hoogte van de afslagen naar Holten en Markelo. © Carlo ter Ellen DTCT

Weg tussen Holten en Markelo en afrit van A1 gaan drie weken op slot

HOLTEN/MARKELO - De Markeloseweg tussen Holten en Markelo en de toe- en afritten van en naar autosnelweg de A1 zijn met ingang van maandag 23 september drie weken afgesloten voor verkeer. Dat duurt tot en met 13 oktober.

Dat gebeurt in het kader van de uitbreiding van de A1 Apeldoorn-Azelo. Daarbij wordt ook de aansluiting met de Markeloseweg (afrit 27) aangepakt. Hiermee moet er een veilige situatie ontstaan.

Verder wordt het gedeelte tussen de rotonde, over beide viaducten dus, ook van een nieuw wegdek voorzien. De tijdelijke afsluiting geldt eveneens voor de ventweg tussen de Roudaalterweg en de Langstraat. Voetgangers en fietsers kunnen wel gebruik blijven maken van de ventweg.

Hulpdiensten

Met de nood- en hulpdiensten is afgesproken dat ze door kunnen rijden, zowel van en naar de A1 als over de Markeloseweg. Er komt een omleidingsroute die met borden wordt aangegeven.

De aansluitingen 26 (Lochem) en 28 (Rijssen) blijven gedurende de tijdelijke afsluiting normaal bereikbaar. Rijkswaterstaat realiseert dat drie weken afsluiting zowel voor de weggebruiker als omgeving overlast veroorzaakt. ,,Maar na deze drie weken is de aansluiting van de Markeloseweg met de A1 helemaal gereed”, verklaart Rijkswaterstaat.

Reggestreek